پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) از هر فرصت و موقعیتی بهره جسته و از آن برای هدایت و ارشاد مردم استفاده می نمود. خصوصا بعد از مبعوث شدن به پیامبری که وظیفه ای سنگین از جانب پروردگار بر دوش خویش در این رابطه حس میکرد.
شیوه آن حضرت هم این گونه بود که مردم را با زبان نرم آموزش می داد و معارف را برای آنان با بهترین بیان توضیح میفرمود.
داستان زیر نمونهای است از بهره جستن از این فرصتها با بهترین ارائه از جانب آن حضرت:
جوانان مسلمان سرگرم زورآزمايى و مسابقه وزنهبردارى بودند. سنگ بزرگى آن جا بود كه مقياس قدرت و مردانگى جوانان به شمار مىرفت و هركس آن را به قدر توانايى خود حركت میداد. در اين هنگام رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ار راه رسيد و پرسيد: “چه میکنيد؟”
جوانان: “زورآزمايى میكنيم ای رسول خدا! میخواهيم ببينيم كدام يك از ما قويتر و زورمندتر است.”
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم): “ميل داريد كه من بگويم چه كسى از همه قویتر و نيرومندتر است؟”
جوانان: “البته. چه از اين بهتر كه رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) داور مسابقه باشد و نشان افتخار را او بدهد.”
جمعيت همه منتظر و نگران بودند كه رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) كدام يك را به عنوان قهرمان معرفى خواهد كرد؟ عده اى بودند كه هر يك پيش خود فكر مىكردند الآن رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) دست او را خواهد گرفت و به عنوان قهرمان مسابقه معرفى خواهد كرد.
در این هنگام رسول اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: “از همه قويتر و نيرومندتر آن كس است كه اگر از يك چيزى خوشش آمد و مجذوب آن شد، علاقه به آن چيز او را از مدار حق و انسانيت خارج نسازد و به زشتى آلوده نكند و اگر در موردى عصبانى شد و موجى از خشم در روحش پيدا شد، تسلط بر خويشتن را حفظ كند و جز حقيقت نگويد و كلمهاى دروغ يا دشنام بر زبان نياورد و اگر صاحب قدرت و نفوذ گشت و مانعها از جلويش برداشته شد، زياده از ميزانى كه استحقاق دارد دست درازى نكند.”[note]1ـ معانی الاخبار، صفحه 366[/note]
«برگرفته از کتاب: ” داستان و راستان”، تألیف: “استاد شهید مرتضی مطهری” (با اضافات)»
سایت رشد فرارسیدن 27 رجب،
سرآغاز نزول قرآن و سالروز بعثت خاتم پیامبران،
حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم)
را به تمامی اهل ایمان، به خصوص شما دوست گرامی، تبریک و تهنیت میگوید.
پاورقی: