“جشن آمرزش”

  1. Home
  2. »
  3. عيد سعيد فطر
  4. »
  5. “جشن آمرزش”

عید به معنى بازگشت و برگشتن است و از آن جهت عید نامیده شده است که در آن از اندوه به شادى باز مى‏ گردند و آن روز براى همه مردم، روز شادى است. همچنین گفته ‏اند از این جهت به آن، نام عید داده‏ اند که هر انسانى به آنچه که خداوند به او وعده داده است در این روز مى‏ رسد و گفته ‏اند که انسان‌ها در آن روز با توبه و دعا کردن به پیشگاه خداوند بر مى ‏گردند و خداوند هم به عطا و بخشش نسبت به ایشان و به بندگان مؤمن خود فواید پسندیده و بخشش‏ فراوان ارزانى مى ‏دارد.

از این رو پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند: “.. چون شب عید فطر فرا مى‏ رسد، آن شب را شب جایزه مى‏ نامند. بامداد عید فطر، خداوند فرشتگان را به همه سرزمین ‏ها مى‏ فرستد. آنان به زمین فرود مى ‏آیند و بر دهانه ی کوچه ‏ها و راه‌ها مى‏ ایستند و با صدایى که آن را همه آفریده ‏هاى خدا جز جن و آدمیان مى‏ شنوند، مى ‏گویند:

«اى امت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)! براى نماز گزاردن به پیشگاه خداوند کریم بروید که از گناهان بزرگ عفو مى ‏کند و پاداش هاى گران عنایت مى‏ فرماید.»

پس چون در محل نماز عید حاضر مى‏ شوند، خداوند متعال به فرشتگان مى ‏فرماید: «اى فرشتگان من! دسترنج کارگر چون کار خود را انجام مى‏ دهد، چگونه است؟»

 آنان عرضه مى ‏دارند:«پروردگارا! باید دسترنج او کامل پرداخت شود.»

خداوند مى ‏فرماید: «شما را گواه میگیرم که من پاداش روزه رمضان و نمازشان را خشنودى و آمرزش خود از ایشان قرار دادم.»

و خداوند خطاب به بندگان خویش مى ‏فرماید:« اى بندگان من! هر چه مى‏خواهید از من بخواهید که سوگند به عزت و جلال خودم که امروز در این اجتماع خویش، هر چه براى دنیا و آخرت خود بخواهید، عطا مى ‏کنم و سوگند به عزت خودم تا آنگاه که مراقب باشید، اسرار شما را پوشیده مى ‏دارم و شما را در پناه مى ‏گیرم و رسوا نمى‏ کنم. باز گردید که آمرزیده شدید. همانا مرا خشنود کردید و من از شما خشنود شدم.»

فرشتگان شاد مى ‏شوند و از این که خداوند در روز عید فطر، چنین نعمت‌ها به بندگان خود در این امت ارزانى فرموده است چهره شان رخشان مى‏ گردد و مژده مى‏ دهند.”[note]1ـ امالى شیخ مفید، مجلس بیست و هفتم، صفحه 232- ‏فضائل الاشهر الثلاثه صدوق، صفحه 127[/note]

آری این است پاداش یک ماه بندگی خالصانه …

«برگرفته از کتاب “روضة الواعظین “، تألیف: محمد بن حسن فتال نیشابورى (متوفی قرن 6)»[note]2ـ محمد بن حسن بن على بن احمد بن على فتال نيشابورى، معروف به ابن فتال و ابن فارسى، از علماى قرن پنجم و ششم هجرى که در سال 508 هجری به شهادت رسید و کتاب روضة الواعظین او از مصادر کتاب بحار الأنوار علامه مجلسی به شمار می آید.متن فوق از ترجمه فارسی کتاب روضة الواعظین که توسط آقای دکتر محمود مهدوی دامغانی صورت گرفته، انتخاب گردیده است.[/note]                                                                  

سایت رشد فرارسیدن

عید سعید فطر

عید بازگشت به سوی خدا

را به همه مسلمانان، به خصوص شما دوست عزیز، تبریک و تهنیت می‌گوید.

پاورقی ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *