« رضایت به بقای ظالم، هرگز! »

  1. خانه
  2. »
  3. امام موسی بن جعفر الکاظم (علیه السلام)
  4. »
  5. « رضایت به بقای ظالم، هرگز! »

صفوان بن مهران جمال، هر چند از نزدیکان دستگاه خلیفه به شمار می‌رفت، و سوابق زیادی در دستگاه خلافت خصوصا با شخص هارون الرشید داشت، اما از پیروان و شیعیان اهل بیت بود.

صفوان گوید: روزی به خدمت امام کاظم (علیه السلام) رسیدم. آن حضرت فرمود: صفوان! همه چیز تو خوب است، مگر یک چیز. گفتم: فدایت شوم، آن کدام است؟! امام (علیه السلام) فرمود: آن که شتران خود را به هارون رشید کرایه می‌دهی. گفتم: به خدا قسم من برای تکبر، افتخار، شکار و لهو کرایه نمی‌دهم، بلکه فقط برای سفر مکه کرایه می‌دهم، و بعلاوه خودم همراهشان نخواهم رفت، بلکه برخی از کسان خود را همراه می‌فرستم. امام موسی بن جعفر (علیه السلام) فرمود: ای صفوان! آیا پول کرایه را مقروض می‌مانند یا در اول می‌دهند؟ گفتم: بعد از عمل حج می‌دهند.

سپس حضرت فرمود: دوست داری زنده بمانند تا کرایه تو را بدهند؟ گفتم: آری. در این هنگام امام کاظم (علیه السلام) فرمود: “هر کس به هر عنوان دوست داشته باشد ستمگران باقی بمانند، جزء آنان محسوب خواهد شود و معلوم است که هر کس جزء ستمگران محسوب گردد، در آتش خواهد رفت.”

صفوان گوید: رفتم همه شتران را فروختم، هارون چون از این کار مطلع شد، مرا خواست و گفت: گزارش رسید که شتران خود را فروخته‌ای، گفتم: آری، گفت: چرا؟ گفتم: خودم پیر شده‌ام، غلامان نیز درست کار نمی‌کنند. گفت: هیهات هیهات، می‌دانم کدام کس به این کار دلالت کرده است، موسی بن جعفر به این عمل اشاره نموده است. گفتم: مرا با موسی بن جعفر چه کار؟ گفت: ساکت باش، به خدا اگر حسن مصاحبتت نبود تو را می‌کشتم…

« برگرفته از کتاب وسائل الشیعه، جلد 17، صفحه 182، تالیف شیخ حر عاملی »

“چه نفعی از تحریم کالاهای شرکت‌هایی که گفته می‌شود به اسرائیل وابسته هستند، عاید ما می‌شود؟ آیا تحریم کالاهای مورد نیاز روزانه که تولید کننده آن کفار و دشمنان مسلمین هستند، در اسلام مجاز است؟ لطفاً یک یا چند حدیث معتبر از ائمه ذکر کنید که در زمان زندگانی خود امر به تحریم کرده باشند.”

در همین راستا و برای آگاه بیشتر از پاسخ سؤال فوق که با الهام از همین کلام ژرف امام موسی بن جعفر (علیه السلام) تهیه گردیده است، می‌توانید به قسمت “پرسش و پاسخ” مراجعه نمایید.