«دعوت به ميهمانی»

  1. Home
  2. »
  3. ماه مبارك رمضان
  4. »
  5. «دعوت به ميهمانی»

 

اینک بیش از هزار و چهارصد سال است که مسلمانان با نشاط و اقبال به عبادت خدا و با شور و سرور به استقبال هلال ماه مبارک رمضان می‌روند و مانند کسی که مدّتها انتظار بازگشت مسافری عزيز را کشیده، از مَقدَمش شاد و خشنود شده و خدا را بر این توفیقی که یافته‌اند، سپاسگزاری می‌کنند.

سپاسگزاری می‌نمایند، چون به میهمانی خداوند دعوت شده اند.[note]1- “وَهُوَ شَهرٌ دُعِیتُم فِیهِ الی ضِیافۀِ الِله جُعِلْتُمْ فِیهِ مِن اهلِ کَرامۀِ الِله” (عيون اخبار الرضا عليه السلام، جلد 1، صفحه 295)”و رمضان ماهی است که شما در آن به مهمانی خدا دعوت شده‌اید و در آن از اهل کرامت خدا قرار داده شده‌اید.”[/note] (البته سنخ اين ميهمانی با ميهمانی‌های متداول متفاوت است) سپاس او را به جای می‌آورند، چون افتخار درك روزها و شب‌های پربرکت ماه مبارك را نصیب آنان فرموده است. پروردگار را حمد می‌کنند که باز فرصت پاک‌سازی اخلاق و دستیابی به برکات و صفای نفس یافته و شعور اسلامی خود را زنده و احساسات پاك انسانی را شاداب ساخته و دلها را با استغفار و توبه، دعا و مناجات و یاد خدا جلا داده‌اند و با اولیا و بندگان مقرّب خدا در مسیر معرفت و اطاعت، همکاری می‌کنند. چه ماه پرارزش و چه اوقات گران‌بها و چه سرمایه‌ی عزیزی که به دست آنها آمده است.

از حضرت باقر (علیه السلام) روایت شده است که پیغمبر (صلّی‌ الله علیه و آله و سلّم) رو به مردم می‌کردند و می‌فرمودند:

“ای گروه مردم! وقتی هلال رمضان طلوع می‌کند، شیاطین سرکش دربند می‌شوند و درهای آسمان و بهشت و درهای رحمت باز می‌شود و درهای آتش بسته می‌گردد و دعاها مستجاب می‌شود، و هر روز در هنگام افطار، برای خدا آزادشدگانی است که از آتش، آنها را آزاد می‌کند.

و هر شب منادی ندا می‌کند: آیا درخواست‌کننده‌ای هست؟ آیا استغفارکننده‌ای هست؟ خدایا! هر انفاق‌کننده را عوض عطا فرما و هر روزه‌داری را لطف عطا کن.

تا آن که هلال شوّال طلوع می‌کند و به مؤمنان ندا داده می‌شود: بامداد به سوی جایزه‌های خود بیایید که روز جایزه است.”

سپس حضرت باقر (علیه السلام) فرمود: “سوگند به کسی که جانم به دست او است این جوایز، دینار و درهم نیست.” [note]2- اصول کافی، جلد 4، صفحه 67[/note]

مطابق فرمايش امام باقر (عليه السلام) جوايز مؤمنان روزه‌دار، بالاتر و ارزشمندتر از نعمات و اموال دنيوی (درهم و دينار) می‌باشد.

(برگرفته از کتاب “ماه مبارک رمضان، مکتب عالی تربیت و اخلاق”، نوشته “آیت الله العظمی صافی گلپایگانی” (با اندکی تصرف))

پایگاه رشد، فرارسیدن

ماه نزول قرآن و هنگامه آزادی انسان

ماه مبارک رمضان

را به تمامی مسلمانان جهان، به خصوص شما دوست گرامی تبریک و تهنیت می‌گوید.

پاورقی‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *