«آب بقا»

هر پدیده‌ای برای تحقق و پیدایش به علتی نیاز دارد که آن را به وجود آورد.[note]1ـ در اصطلاح به این علت، علت محدثه می‌گویند.[/note] مثلا یک ساختمان برای پیدایش به عواملی چون بنّا، مهندس و کارگر وابسته است. اما برای بقا و دوام یک پدیده، علت دیگری لازم است تا آن را حفظ کند و باقی نگاه دارد.[note]2ـ در اصطلاح به این علت، علت مبقیه می‌گویند.[/note] در مثال فوق مجموعه عواملی چون خاصیت مصالح ساختمانی و نحوه ترکیب آن‌ها سبب بقا و دوام، در برابر عوامل مخرب ساختمان می‌شود.

اسلام دینی است که با اراده خداوند و به وسیله پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به وجود آمد. یعنی علت تحقق و پیدایش آن اولا و بالذات، خداوند است؛ البته نقش وساطت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) را نیز نمی‌توان نادیده گرفت؛ زیرا خداوند با رسالت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) این اراده را تحقق بخشیده است. پس وجود گرامی رسول خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) از طرف پروردگار سبب ظهور و وجود اسلام است و به همین جهت پس از ذات اقدس الهی، شخص آن حضرت علت پیدایش دین اسلام می‌باشد.

اما با توجه به خاتمیت دین اسلام، باید این دین باقی و برای همیشه دین الهی برای بندگان خدا باشد؛ پس به علتی نیاز دارد تا آن را حفظ کند و ضامن بقای آن باشد. خصوصا در برابر نقشه و خواست مخالفان اسلام اعم از کافرین و منافقین که می‌خواستند و می‌خواهند اسلام را از بین ببرند. پس باید عامل خنثی کننده این عوامل مخرب وجود داشته باشد، تا امکان بقای دین اسلام فراهم گردد.

لذا همان طور که در تحقق دین، پیامبر واسطه فیض الهی بود، در بقای دین هم واسطه‌ای بشری[note]3ـ چون دین داری جبری و تکوینی نیست، لذا اراده تشریعی پروردگار به خواست و نظر مردم هم بستگی دارد. از این رو این واسطه، واسطه‌ای بشری تحت عنوان ولی الله است.[/note]تحت عنوان امام مطرح می‌شود و امام مأمور حفظ دین از آلودگی و نابودی است.

غدیر خم که در آن امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) به جانشینی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) انتخاب شد، ظرف زمانی و مکانی تجلی ولایت الهی در این عالم برای همیشه انسان هاست که پس از نبوت مقام ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله و سلم)، این ولایت و سرپرستی امت اسلام در امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) ظهور و بروز پیدا کرد تا دین اسلام برای همیشه بشریت جاوید و باقی بماند. لذا ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و همه امامان معصوم بعد از ایشان تا امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که در خطابه ی غدیر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بر ولایت آن امام غایب و منتظَر هم تأکید و سفارش شده[note]4ـ “ألا إِنّ خاتم الأئمة منَّا القائم المهدىَّ …” آگاه باشید همانا آخرین امام، قائم مهدی از ماست … (خطابه ی غدیر، فراز 8)[/note]، آب بقایی است که اسلام با نوشیدن آن عمری جاودانه گرفت.

«برگرفته از کتاب “تجلی ولایت در غدیر هدایت”، تألیف: “دکتر محمد اسدی گرمارودی” (با تلخیص و اضافات)»

سایت رشد فرارسیدن

عید غدیر خم

روز اکمال دین به ولایت امیرالمؤمنین(علیه السلام)

را به تمامی مسلمانان، به خصوص شما دوست گرامی تبریک و تهنیت می‌گوید.

پاورقی ها: