« قدمگاه ملائك »

طبق نقل تاریخ و روایات اهل بیت(علیهم السلام)، همه ی ائمه شیعه، پایان حیات دنیایی شان با شهادت بوده است[1] بنابر این، با توجه به اینکه  قرآن کریم شهیدان را زنده معرفی می کند و مسلمانان را از مرده تصور کردن آنان نهی می نماید[2]، لذا امامان ما همیشه زنده اند و حتی بعد از شهادت نیز، آگاهی و توجه آنها به این جهان کم نمی شود.

از همین رو است که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بارها یکسانی زیارتشان در حیات و پس از آن را بیان کرده اند و این ویژگی را برای دیگر ائمه نیز قائل شده اند[3] .

با توجه به این تعالیم، آثار و برکات زیادی در زیارت اهل بیت(علیهم السلام) پس از شهادت وجود دارد. به عنوان نمونه، اهل بیت (علیهم السلام)، کلام ما را می شنوند و پاسخ درخواست زائران را می دهند[4] در کنار این، زیارتشان برای زائر سازنده و تربیت کننده است و اجر و پاداشی عظیم دارد.

اما با این وجود، برای زیارت هیچ امامی، به اندازه ی زیارت امام حسین (علیه السلام) در کربلا تاکید نشده است. آنچه در زیارت حسین بن علی (علیه السلام) بسیار چشم گیر است، ثواب های کلان و پاداش های عظیم و حیرت آوری است که در روایات اهل بیت(علیهم السلام) برای آن بیان گشته است. ولی حقیقتا علت چیست؟

اگر خوب بنگریم، می یابیم که امام حسين(علیه السلام) هرآنچه داشت، در راه خدا داد و با اين كار، اسلام را زنده كرد و بقاء دين را بيمه نمود. لذا دین رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)، با وجود امام حسين (علیه السلام) تداوم يافت. این همان مفهوم کلام سید الشهدا(علیه السلام) است که در روز عاشورا فرمود: “اگر استواري و استقامت دين جدم با مرگ من است، پس اي تيغ ها مرا در برگیرید[5].

از همین رو است كه لحن و بياني كه در احاديث مربوط به زيارت سيدالشهداء (علیه السلام) به كار رفته است، حاکی از عظمتی حیرت آور و آميخته با تاكيداتی فراوان است. به عنوان مثال، روزی امام صادق(علیه السلام) از یکی از شیعیان به نام “سدیر” پرسید:

– آیا هر روز حسین(علیه السلام) را زیارت می کنید ؟

– خیر!

-چقدر جفا کارید! آیا هر جمعه زیارت می کنید ؟

–  خیر!

– هر ماه چطور ؟

–  خیر!

– هر سال چطور ؟

– گاهی چرا.

آنگاه فرمود :

– ای سدیر! چقدر نسبت به حسین (علیه السلام) جفا کارید! ای سدیر، با توجه به اینکه هزاران فرشته ی غبار آلود و گریان، هر روز حسین (علیه السلام) را زیارت می کنند و خسته نمی شوند، چرا تو هر جمعه (هر هفته) پنج بار، یا هر روز یک بار، (آن حضرت را) زیارت نمی کنی ؟

سدیر گفت: فدایت شوم، میان ما و او فرسنگ ها فاصله است.

در این هنگام امام صادق (علیه السلام) فرمود: بر پشت بام برو … و بگو :

” السلام علیک یا اباعبدالله ، السلام علیک و رحمه الله و برکاته “

با این کار برای تو زیارت محسوب می شود و پاداش حج و عمره می یابی[6].

با این همه در طول تاريخ، ستمگران و حکام جور و پیروان باطل و ساده لوحشان وقتی با یک فکر و ایمان و گرایش مذهبی نمی توانند مبارزه و مقابله کنند، درصدد محو و نابودی آن تفکر و باور بر می آیند.

کربلای امام حسین (علیه السلام) نيز بارها شاهد این چنین تندروی ها و کج فهمی ها بوده است و هم اکنون نیز نظاره گر آن است. ستمگران و کج اندیشان می خواهند با محدود کردن مردم و ممنوع ساختن زيارت و اعمال فشارهاي مختلف و حتی تخريب نمودن قبر مطهر سید الشهدا(علیه السلام)، ياد آن حضرت را از خاطرها ببرند؛ ولي علیرغم اينكه قبر آن حضرت در زمانهاي مختلف مورد اهانت قرار گرفت و تخريب شد[7]،. اما شيعيان پیوسته طبق توصيه ي اهل بیت(علیهم السلام)، زيارت حسين بن علي (علیه السلام) را مورد توجه خاص قرار داده و مي دهند.

اما آيا به راستی این گونه اشخاص مي پندارند كه با سخت گيري بر عاشقان حسين (علیه السلام) مي توانند محبت او را از دلها بيرون كنند؟ آيا با ویران ساختن مزار معصومين، مي توان عقيده و ايمان به آنان را از مردم سلب كرد؟

پس به کجا می روند؟…

(برگرفته شده از كتاب ” كربلا كعبه ي دلها ”  تاليف حجة الاسلام جواد محدثي (با كمي تصرف و تلخيص))

برچسب خورده:زیارت امام حسین ع_سید الشهدا امام حسین_ظلم به شیعه_علت فضیلت _منحصر به فرد_ زیارت امام حسین (ع)_فضل زیارت اهل بیت (ع)_فواید زیارت اهل بیت (ع)_قدمگاه ملائك


پاورقی­ ها:

[1] (وسائل الشیعه جلد 4، صفحه 568)

[2] (سوره آل عمران، آیه 169)

[3] مستدرک الوسائل، جلد 10، صفحه 182

[4] بر اساس اذن دخولی که در هنگام ورود به حرمهای مطهر ائمه(علیهم السلام) آنرا می خوانیم، آن بزرگواران، ما را می بینند و کلاممان را می شنوند و جواب ما را می دهند، اما بهره مندی ما از پاسخ آنان بستگی به توانایی و ظرفیت ما دارد

[5] الصحیح من السیرة، جلد 3، صفحه 112

[6] کافی، جلد 4، صفحه 589- من لا یحضره الفقیه، جلد 2، صفحه 599 (با اندکی اختلاف در عبارات)

[7] به عنوان نمونه، در زمان هارون الرشيد، و یا در دوران حکومت متوكل(17 مرتبه) قبر مطهر سید الشهدا(علیه السلام) ویران گردید. براي مطالعه ي بیشتر در این خصوص، می توانید به باب “جورالخلفاء علي قبره الشريف” از كتاب بحارالانوار، جلد 45، صفحه 390 مراجعه نماييد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *