نام عباس (علیه السلام) با دلاوری، پهلوانی و شجاعت گره خورده است. از صحنههای دلاوری عباس (علیه السلام) میتوان به نمونهی زیر اشاره نمود.
در ماجرای کربلا، هنگامی که حر بن یزید ریاحی کاروان امام حسین (علیه السلام) را محاصره کرده بود، چهار نفر به نامهای جابر بن حارث سلمانی، مجمع بن عبدالله العائذی، عمرو بن خالد صیداوی اسدی و سعد مولی عمر از کوفه به کاروان امام حسین (علیه السلام) ملحق شدند.
در روز عاشورا وقتی که جنگ در گرفت، این چهار نفر با شمشیر به لشکر ابن سعد حملهور شدند و در خلال این حمله اسیر شدند. سپاهیان ابن سعد این چهار نفر را از معرکه برگردانده و از اصحاب امام حسین (علیه السلام) جدا نمودند.1
امام حسین (علیه السلام)، برادرشان عباس (علیه السلام) را برای نجات این چهار نفر مأمور کردند. عباس (علیه السلام) به تنهایی بر سپاهیانِ مأمور این اسیران حمله برد و با شمشیر به پیکار با آنها پرداخت تا آنها را متفرق نمود و در نهایت به آن چهار نفر رسید. آنها به عباس (علیه السلام) سلام کردند و عباس (علیه السلام) آنها را در حالی که زخمی شده بودند، نجات داد.2
انتخاب عباس (علیه السلام) برای این مأموریت و اهتمام ایشان به انجام این مأموریت آن هم به تنهایی نشان از دلاوری و شجاعت و قدرت او داشت.
(برگرفته از کتاب “العباس ابوالفضل ابن امیرالمؤمنین (علیهما السلام)، سماته و سیرته ” تألیف “استاد محقق حجه الاسلام سید محمد رضا حسینی جلالی”)
سایت رشد، 4 شعبان، سالروز میلاد با برکت
تندیس ادب، اخلاق و وفا،
حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام)
را به همه مسلمانان جهان، خصوصا شما دوست عزیز تبریک و تهنیت عرض مینماید.
پاورقیها:
مطالب مرتبط
آخرین ها
«جبران محبت»
سید مرتضى در کتاب عیون المعجزات از امام جعفر صادق (علیه السلام) روایت می کند که فرمود: اهل کوفه به […]« بسان مادر »
تجربه و تحقیق ثابت کرده است که در ایجاد و ساختن شخصیت کودک، مادر نقش غیرقابل انکاری را داراست. مادر […]“مادری نصرانی”
زکریا بن ابراهیم، جوانی است تازه مسلمان که در عصر حیات امام صادق (علیه السلام) زندگی میکند. او […]« فرزندان رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) »
امام موسی بن جعفر (علیه السلام) میفرمایند: “تمام مردم روی کرهی زمین پیوسته مورد مرحمت الهی […]« رمضان و عادات ما »
ما آدمها بین بعضی حالات و مطلوبها سرگردان هستیم. هنگامی که یک زندگی در حال نوسان، با زوایای […]